Εύχρηστες Τεχνικές Thai Massage

Με την Έλλη Καμήλαλη

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Στις 11.00-14.00

Το Thai Massage είναι ένας μαγευτικός χορός κίνησης και αναπνοής, που διαμορφώθηκε στην Ταϋλάνδη αλλά έχει τις ρίζες του στην Ινδία, την χώρα της yoga. Περιλαμβάνει ποικίλες τεχνικές μασάζ όπως πιέσεις, διατάσεις, κινητοποίηση αρθρώσεων και ταλαντώσεις, οι οποίες εφαρμόζονται σε μια ακολουθία στάσεων.

Προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή των τεχνικών αποτελεί η σταθερότητα και η άνεση των δυο συμμετεχόντων, δότη και δέκτη, σε αυτές τις στάσεις. Ο δότης φροντίζει να προσφέρει κατάλληλη υποστήριξη ώστε ο δέκτης να νιώθει άνετα, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος – ο οποίος συχνά είναι και ασκούμενος στη yoga – τοποθετεί το δικό του σώμα κατά τη διάρκεια του μασάζ με προσοχή και ακρίβεια, όπως και κατά την άσκησή του στη yoga.

Λόγω της συγγένειας του thai massage με την yoga πολλές από τις στάσεις του προσομοιάζουν σε asanas. Το σεμινάριο παρουσιάζει επιλεγμένες κινήσεις thai massage που εμφανίζουν ομοιότητα με asanas, αναδεικνύοντας έτσι τη σχέση της yoga με το thai massage.

Οι κινήσεις αυτές είναι απλές και εύχρηστες στην εκμάθηση και την εφαρμογή τους. Επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε μια πρακτική yoga συνδυαστικά με τις αντίστοιχες asanas, εμπλουτίζοντας τη γενικότερη εμπειρία της asana.

Η Έλλη Καμήλαλη είναι Yoga Instructor και Thai Massage Practitioner, με εκπαιδεύσεις σε Καναδά, Ταϋλάνδη και Ελλάδα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για τo ταϋλανδέζικο μασάζ (dynamic thai massage, head & face massage, thai massage for lower back, energy lines) και τη γιόγκα (yoga adjustments, fun kids yoga, prenatal yoga) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεχίζει να ταξιδεύει και να εκπαιδεύεται ενώ μοιράζεται τη γνώση και τις δεξιότητές της σε συνεδρίες μασάζ, πρακτικές γιόγκα και σεμινάρια.

Τη γοητεύει ιδιαίτερα η συγγένεια της γιόγκα με το ταϋλανδέζικο μασάζ, την οποία και εξερευνά εντατικά. Αναγνωρίζοντας τις δυο αυτές πρακτικές ως ισχυρά αντίδοτα στην ένταση του σύγχρονου τρόπου ζωής, συνδυάζει στοιχεία τους σε μια κοινή πρακτική – yoga thai bodywork – η οποία προσφέρει ταυτόχρονα άσκηση και μασάζ.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Thai Massage: Εύχρηστες Τεχνικές” των εκδόσεων Ρέω.