Ολιστικός Χορός για την Γυναίκα

με την Σοφία Χαλκίδου
το Σάββατο 24 Νοεμβρίου
στις 18.00-21.00

 

Ένα εργαστήρι ολιστικού χορού που είναι αφιερωμένο στην Γυναίκα, στην αρχέγονη, μυστική της ενέργεια και στο δημιουργικό της δυναμικό.

Δημιουργώντας έναν κύκλο γυναικών θα εργαστούμε μέσα από τεχνικές εμπνευσμένες από τις αρχαίες παραδόσεις της yoga, του χορού και του θεάτρου. Θα συνδεθούμε βαθύτερα με τον εαυτό μας και με την αυθεντική μας έκφραση μέσα από χορευτικές προτάσεις, τεχνικές απελευθέρωσης της φωνής, ασκήσεις ενδυνάμωσης της θηλυκής μας ταυτότητας και σύνδεσης με τον ευρύτερο κύκλο. Αντλούμε έμπνευση από την εσωτερική φιλοσοφία των chakras και από τα στοιχεία της φύσης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να ανακαλύψει βαθύτερα την θηλυκή της φύση και να αγκαλιάσει τη δύναμή της μέσα από το σώμα, την φυσική κίνηση και τον χορό.

«Στην περιοχή της λεκάνης κατοικεί η κοσμική σοφία, η μεταμορφωτική δύναμη της σεξουαλικότητας και η έκφραση της ζωής.»

Η Σοφία Χαλκίδου αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα της Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών, αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι της ολιστικής θεραπείας. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να εξερευνεί το σώμα ως ένα εξαιρετικό εργαλείο αυτοίασης μέσα από τον χορό και την yoga. Κατά την διάρκεια των ταξιδιών της ήρθε σε επαφή με διαφορετικές θεραπευτικές παραδόσεις ιθαγενών φυλών. Έχει σπουδάσει ολιστική Ρεφλεξολογία σε αναγνωρισμένη σχολή του Βuenos Aires. Έχει ασχοληθεί με διάφορες χορευτικές παραδόσεις (flamenco, tango, tribal fusion, sufi κ.α) και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια ολιστικής θεραπείας και διαλογισμού όπως Usui Reiki ΙΙΙ, SatΝam Rasayan αλλά και την μέθοδο Farben fühlen® (Feeling Color), μέθοδο ενεργοποίησης του προσωπικού δυναμικού μέσω των χρωμάτων. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές ομάδες και ήταν μέλος του συλλόγου της Biodanza Ηellas για τρία χρόνια. Είναι δασκάλα Ηatha Υoga (200h- YogaWorks ΤΤ) και ολοκληρώνει τις σπουδές της στο σύστημα της Kundalini Υoga σύμφωνα με τον Yogi Bhajan. Έχει εργαστεί θεραπευτικά με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων (ανθρώπους σε απεξάρτηση, κακοποιημένες γυναίκες καθώς και παιδιά) και τα τελευταία χρόνια παραδίδει τα δικά της σεμινάρια Ολιστικού xορού.