Ολιστικός Χορός για την Γυναίκα

με την Asrai Danza</stron

την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

στις 11.00-14.00

Από τους αρχαίους χρόνους, οι γυναίκες χορεύουν σε τελετουργικές γιορτές -επικαλούμενες τις ενέργειες του Σύμπαντος, ανοίγοντας πύλες σε λεπτές σφαίρες και μεταφέροντας ευλογίες μέσα από το σώμα τους.

Κάθε μήνα θα έχουμε συναντήσεις γυναικών, που εστιάζουν στην θεραπεία και ανάδυση της θηλυκής ενέργειας μέσα από την απελευθέρωση της κίνησης και τον χορό. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και δεν χρειάζεται να έχετε κάποια προηγούμενη χορευτική εμπειρία.

~ Αυτόν τον μήνα επικεντρωνόμαστε στην ιερή μορφή της Αιγύπτιας θεάς Hathor, της συμπαντικής γυναίκας, βιώνοντας μέσα από τον ολιστικό χορό την σύνδεση με τις θηλυκές ενέργειες.

Μία από τις πιο γνωστές θεές της αρχαίας Αιγύπτου, η Hathor ήταν γνωστή ως “η μεγάλη των πολλών ονομάτων”, ως “η μητέρα των μητέρων”, ήταν η Θεά των γυναικών, γνωστή ως “η ερωμένη της ζωής” και θεωρήθηκε η ενσάρκωση του χορού, της ευδαιμονίας, της αγάπης, του ρομαντισμού, του αρώματος και της μουσικής. Γνωστή και ως “κυρία των αστεριών” ή “κυρίαρχος των αστεριών”, αφού συνδέθηκε με το αστέρι Sirius, γνωστό ως Alpha Canis Maioris, το πιο λαμπρό αστέρι όλων, ο νυχτερινός ουρανός που φαίνεται από τη Γη.

~ Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε με μια Fusion χορογραφία αφιερωμένη στη θεά Hathor, που ενσωματώνει κινήσεις του αιγυπτιακού χορού της κοιλιάς με μούδρας και πόζες από τον κλασικό ινδικό χορό των ναών Odissi.

Στο σεμινάριο μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να δούμε απλές χορευτικές τεχνικές που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή για να εκφραστούμε ελεύθερα μέσα από τον χορό.

~ Η Anthi Kamarioti (Asrai Danza) ξεκίνησε από νεαρή ηλικία τον χορό, με σπουδές στο κλασικό μπαλέτο στην αναγνωρισμένη σχολή της Λίλας Καφαντάρη, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική και την γιόγκα.

Στην Ισπανία -και στην διάρκεια των δέκα χρόνων διαμονής της εκεί- στην Γρανάδα παρακολούθησε εβδομαδιαία μαθήματα Oriental και Belly Dance.
Έχει σπουδάσει Bharatanatyam και Kathak, Bollywood με την Lida Alegria, μπαλέτο με την Ρωσίδα Ekaterina Grudstina, Contemporáneo με την Azuzena Moreno, Flamenco με την Chua Alba και Eva Manzano, Gypsy Nomad Dance με την Joana Gea.

Μέσω της σχολής “Nataraja” στη Μαδρίτη πραγματοποίησε για δύο χρόνια τις Πανεπιστημιακές σπουδές της στον κλασσικό ινδικό χορό Kathak του University of Dance and Music Allahbad (Ινδία).

Το 2012 επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται παραδίδοντας μαθήματα χορού Bollywood, Kathak και Oriental.
Συμμετέχει σε παραστάσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία σε συνεργασία με αξιόλογους χορευτές και μουσικούς.