Οι υπαρξιακές μου αναζητήσεις και η επιθυμία μου για ένα πιο υγεινό και φυσικό τρόπο ζωής με οδήγησαν στην πρακτική της yoga και στην ενασχόλησή μου με την ολιστική αυτή μέθοδο άσκησης, θεραπείας και αυτογνωσίας.

Εξασκώ την yoga από το 2003, διδάσκω από το 2009 και παραδίδω ιδιαίτερες συνεδρίες και on line μαθήματα παραδοσιακής yoga που περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού και ασκήσεις της Anāsana yoga.

Στην διδασκαλία μου εφαρμόζω ένα δικό μου σύστημα  hatha yoga, το οποίο ονόμασα Αnāsana yoga, βασισμένο στην μέθοδο Iyengar που δίνει βάση στην σωστή και λεπτομερή ευθυγράμμιση του σώματος για την αποφυγή τραυματισμών σε συνδυασμό με τη ροή και την κίνηση της Vinyasa yoga για το αερόβιο και αποτοξινωτικό μέρος της. Συνδυαστικά, εφαρμόζονται τεχνικές της Restorative yoga και  της Yoga nidra.

Asana είναι η σταθερή και άνετη στάση του σώματος και ανάσα η αναπνοή και κατά την πρακτική στην Anāsana yoga συνδέουμε σώμα και αναπνοή.

Έχω πτυχίο yoga instructor, αναγνωρισμένο από την International Yoga Federation καθώς και πιστοποιήσεις παρακολούθησης σεμιναρίων διαφόρων σχολών yoga:

Iyengar, Anusara, Ashtanga, Jivamukti, Kundalini, Restorative Yoga, Yoga Nidra με διακεκριμένους δασκάλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως οι: Petros Haffenrichter, Todd Tesen, Dylan Bernstein, Vivi Letsou, Leonidas Peppas, Timo Jimenez, Marina Amar Dev Ktisti, κ.ά.

Για να γνωρίσω καλύτερα την “μουσική της yoga”, τα mantras και το kirtan που είναι τεχνικές απελευθέρωσης της αναπνοής και συγκέντρωσης του νου -μεταξύ άλλων- έχω παρακολουθήσει το Mantra & Nada Yoga 26 hrs Training με τους Μιχάλη Mahatman Saraswati και Στέλιο Καρπαθάκη.

Επίσης, έχω ολοκληρώσει ένα σεμινάριο διδασκαλίας θεραπευτικής και ακροβατικής aerial yoga ενώ παρακολουθώ on line oriental και belly dance μαθήματα χορού με την Asrai Danza.

Θέλοντας να εμβαθύνω στο “γνῶθι σαὐτόν” έχω παρακολουθήσει διάφορες σχολές αυτογνωσίας και διαλογισμού: Raja Yoga, σύστημα Gourtzief, Bhakti Marga, κ.ά.  και εφαρμόζω στοιχεία αυτών των μεθόδων στις συνεδρίες Αnāsana yoga ώστε να υπάρχει ολιστική θεραπεία σώματος, νου και ψυχής.

Συμμετέχοντας στην εθελοντική προσπάθεια δασκάλων της Θεσσαλονίκης για την κοινοποίηση και διάδοση της yoga στο ευρύτερο κοινό της πόλης είμαι συνδιοργανώτρια του Thessaloniki Yoga Festival από το 2014.