Οι υπαρξιακές μου αναζητήσεις και η επιθυμία μου για έναν υγιεινότερο και πιο ουσιαστικό τρόπο ζωής με οδήγησαν στην πρακτική της yoga και στην ενασχόλησή μου με την ολιστική αυτή μέθοδο άσκησης, εξισορρόπησης, αρμονίας και αυτογνωσίας.

Εξασκώ την yoga από το 2003, διδάσκω από το 2009 και αυτό το διάστημα παραδίδω ιδιαίτερες συνεδρίες, μαθήματα σε ολιγομελή, κλειστά τμήματα και on line μαθήματα τεχνικών αναπνοής, διαλογισμού αλλά και ασκήσεων της Anāsana yoga.

Ακολουθώ ένα δικό μου σύστημα διδασκαλίας hatha yoga, βασισμένο στην μέθοδο Iyengar, που δίνει βάση στην σωστή και λεπτομερή ευθυγράμμιση του σώματος για την ασφαλή πρακτική της, της Vinyasa flow, που δίνει ροή και κίνηση μεταξύ των στάσεων για την αερόβια, αποτοξινωτική πρακτική αλλά και της Restorative yoga και Yoga nidra για την θεραπεία και χαλάρωση των εντάσεων και του άγχους σε σώμα και νου, που ονόμασα Αnāsana yoga.

Asana είναι η σταθερή και άνετη στάση του σώματος και ανάσα η αναπνοή.

Κατά την πρακτική στην Anāsana yoga συνδέουμε σώμα και αναπνοή, νου και ψυχή και έχουμε οφέλη σε όλα τα επίπεδα.

Έχω πτυχίο yoga instructor, αναγνωρισμένο από την International Yoga Federation καθώς και πιστοποιήσεις παρακολούθησης σεμιναρίων διαφόρων σχολών yoga:

Iyengar, Anusara, Ashtanga, Jivamukti, Kundalini, Restorative Yoga, Yoga Nidra με διακεκριμένους δασκάλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως οι: Petros Haffenrichter, Todd Tesen, Dylan Bernstein, Vivi Letsou, Leonidas Peppas, Timo Jimenez, Marina Amar Dev Ktisti, κ.ά.

Για να γνωρίσω καλύτερα την “μουσική της yoga”, τα mantras και kirtan, που είναι τεχνικές απελευθέρωσης της αναπνοής και συγκέντρωσης του νου -μεταξύ άλλων- έχω παρακολουθήσει το Mantra & Nada Yoga 26 hrs Training με τους Μιχάλη Mahatman Saraswati και Στέλιο Καρπαθάκη.

Επίσης, έχω ολοκληρώσει ένα σεμινάριο διδασκαλίας θεραπευτικής και ακροβατικής aerial yoga ενώ παρακολουθώ on line, oriental και belly dance, μαθήματα χορού, με την Asrai Danza.

Θέλοντας να εμβαθύνω στο “γνῶθι σαὐτόν” έχω παρακολουθήσει διάφορες σχολές αυτογνωσίας και διαλογισμού: Raja Yoga, σύστημα Gourtzief, Bhakti Marga, κ.ά.  και εφαρμόζω στοιχεία αυτών των μεθόδων στις συνεδρίες Αnāsana yoga ώστε να θεραπεύουμε τον οργανισμό, σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και ψυχικό.

Συμμετέχοντας στην εθελοντική προσπάθεια δασκάλων της Θεσσαλονίκης της κοινοποίησης και διάδοσης της yoga στο ευρύτερο κοινό της πόλης, είμαι συνδιοργανώτρια του Thessaloniki Yoga Festival από το 2014.